Winelovers Bortesztek 2018

A Winelovers Bortesztek a Winelovers prémium boros rendezvények tematikájával összhangban keresik az ország legkiválóbb borait.

Céljaink:

Elnevezés:

Hogyan tesztelünk?

 

Bírálat: 

Visszakóstolás az alábbi esetekben fordulhat elő:

Pontszámaikat az egyes zsűritagok a hivatalos lapra írják fel, amelyet a szervezők begyűjtenek, és az eredményeket azonnal, helyben, elektronikusan összesítik. Az egyes borok elért pontszámait és a verseny végeredményét a szervezők leghamarabb a bortesztet követő napon hozzák nyilvánosságra.

 

Lebonyolítás:

 

A Borkollégium biztosítja a Winelovers Bortesztek szakszerű kóstolási körülményeit, így garantálja, hogy a borok a bortípusnak megfelelő hőmérsékleten, a bírálathoz maximálisan alkalmas kóstolópohárban, sommelier szakember asszisztálásával kerülnek a zsűri elé. A Borkollégium biztosítja azt is, hogy az egyes zsűritagok elkülönítetten, a kóstoláshoz ideális, nyugodt körülmények között dolgozhatnak.

 

A bírálatot a Borászportál, a Vinoport, valamint a Borkollégium munkatársai felügyelik. A palackok felnyitása és a borok dekantálása (amennyiben erre szükség van) a kóstolók látókörén kívül történik.

 

A bírálaton résztvevő borokat sommelier szakember állítja kóstolási sorrendbe, szükség esetén a Borkollégium oktatóinak segítségével.

 

Miért érdemes részt venni a Winelovers Borteszten?

Milyen borokat várunk?

 

Várható kategóriák 2018-ban:

Bortesztek időpontjai:

Lehetőség szerint a Winelovers Nagykóstolókat megelőző 3. hét péntekén. Várható időpontok 2018-ban:

 

A nevezés feltételei:
A Winelovers Borteszten a részvétel ingyenes. A nevezésnek nem feltétele az adott Nagykóstolón való részvétel.

 

Feltételek:

Nevezni kizárólag a NÉBIH forgalomba hozatali engedélyével rendelkező tételekkel lehet.