Időpont: 2024. június 29. 21:00-01:00
Helyszín: Brasserie
Elegáns gálavacsora zárja a Winelovers X második napját, melyen egy exkluzív három fogásos vacsora mellett 6 különleges tétel kóstolására is sor kerül. Ezen túl a rendezvényen résztvevő kiállító borászok közül is többen képviseltetik magukat a vacsorateremben, akiknek standjainál 30+ további tétel kóstolására is lehetőség nyílik.
A vacsorán részt vesz valamennyi zsűritag, a nemzetközi kereskedők, akik kimondottan a borverseny miatt utaznak Budapestre, valamint a HoReCa szektor hazai képviselői és involvált borfogyasztók. A gálavacsora így egy exkluzív borszakmai találkozó is lesz egyben, mely jó hangulatú, felszabadult környezetben kínál lehetőséget a nemzetközi és hazai kapcsolatépítésre is.
Menü
Előétel
Helyi lazac pisztráng házilag pácolva ecetes uborka tartárral, tejszínes és párolt tengeri spárgával
Főétel
Vajas sült őzgerinc “Átrium” módra, hurka krémmel, karalábéval, vad fekete bogyóval és vörösboros jus-val
Desszert
Nyári eper, krémes modenai fehér balzsamos fagylalt, ropogós eper habcsók, eper zselével
Alternatív Menü
Előétel
Sóban sült arany cékla, tengeri spárgával, fekete fokhagymával, és vegán "feta sajttal"
A 3 fogásos ültetett gálavacsorát
6 tételes borsort a vacsorához (fogásonként 2 bor)
további 30+ tételt a vacsoratérben kiállító borászok kínálatából
ismerkedési és networking lehetőséget a vacsorán résztvevő zsűritagokkal, nemzetközi buyer-ekkel és borászokkal.
A változás jogát fenntartjuk!
Gala Dinner
Date: June 29, 2024 (from 9:00 PM to 01:00 AM)
Location: Brasserie
An elegant gala dinner will close the second day of Winelovers X, with an exclusive three-course dinner and tasting of 6 special lots. In addition, many of the exhibiting winemakers will be represented in the dinner room, with 30+ additional batches available for tasting at their stands.
The dinner will be attended by all the judges, international merchants who are travelling to Budapest specifically for the wine competition, as well as representatives of the HoReCa sector in Hungary and wine consumers. The gala dinner will thus be an exclusive wine trade meeting, offering an opportunity for international and domestic networking in a good atmosphere.
Menu
Starter
Locally caught home cured salmon trout with a pickled cucumber tartar buttermilk, and poached sea asparagus
Main course
Atrium butter roasted loin of venison with a smooth black pudding crema, kohlrabi wild black berry and red wine jus
3 course seated gala dinner
6 batches of wine with dinner (2 wines per course)
30+ other wines from the range of winemakers exhibiting in the gala room
meeting and networking opportunities with judges, international buyers and winemakers