Winelovers Villányi Bortúra

2019. május 24-26.

Programok

Villány Magyarország leghíresebb vörösbortermő vidéke, legerősebb „márkája”. Borait a szakemberek és a fogyasztók is a borpiac kiemelkedő minőségű és legkeresettebb termékei között tartják számon. Hazánk legmelegebb, legnaposabb borvidéke nemcsak boraiban, gasztronómiai és vendéglátási szolgáltatásaival nyújt páratlan élményt, hanem természeti adottságai is kiemelkedők.

Csatlakozz a Winelovers Villányi Bortúrához és fedezzük fel együtt Magyarország kedvenc borvidékének csodáit!

 

Tervezett Program: 

 

1. nap
 
Érkezés 13 órától a Crocus Gere Hotelhez, szobák elfoglalása.
A négycsillagos CROCUS Gere Bor Hotel Villány szívében, a történelmi pincesor közvetlen közelében található, mely nem csak a wellness szerelmeseinek biztosít felüdülést, hanem gazdagabbak lehetünk Villány, és a borászatuk adta egyedülálló gasztronómiai, és borászati élményeivel is.
 
13:30-kor gyülekező, indulás Kisharsányra- a VYLYAN pincészethez, ahol egy pincesétán végig követjük a bor útját a szőlőfogadó résztől egészen az érlelő pincéig, majd egy 5 tételes borkóstolón keresztül megismerhetjük prémium borait.
A VYLYAN Szőlőbirtok napsütötte szeglet a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin. A birtokközpont a Dobogó dűlő szívében Kisharsányban a Fekete-hegyen található. Vylyan ma a Villányi borvidék egyik meghatározó borászata, s 2008-ban elnyerte „AZ ÉV PINCÉSZETE MAGYARORSZÁGON” címet.
A terroir különleges adottságai mellett a hozzáértő csapatuknak és a szakmai nyitottságnak köszönhetőek, koncentrált, elegáns és kiváló minőségű boraik.
 
A napot a Sauska borászat komplex programjával folytatjuk.
Egy traktoros túrával megtekinthetjük a gyönyörű panorámás dűlőket, majd a szőlő útját tovább kísérve betekintést nyerünk pincéjükbe, ezt követően egy 5 boros kóstolósor következik.
Majd egy gourmet vacsorával zárjuk éttermükben napunkat.
 
2. nap
 
Szombaton délelőtt szabadprogramokból választhatnak a résztvevők, kipróbálhatják a kiadós reggeli után a szőlő- és bor alapokon nyugvó vinoterápiás wellness központot, mely arra hivatott, hogy teljes testi-lelki feltöltődést kínáljon vendégeink számára.
 
Majd 12 órakor a Günzer Tamás családi pincészetnél várnak minket, egy pincetúrával illetve 6 tételes borsorukkal.
Günzer Tamás célja soha nem az átlagos minőségű bor előállítása, csúcsborokat, különlegességeket palackoz évről évre, melynek száma ma már eléri a 330.000 palackot évente. A modern technológiai fejlesztések mellett azonban jelenleg is a fő célja, hogy a borvidék legmagasabb minőségét képviselő prestige vörösborait készíthesse el.
 
Napunkat egy ebéddel folytatjuk, majd megismerhetjük a Bock Családi Pincészetet, ahol szintén a prémium boroké lesz a főszerep.
A Bock Családi Pincészet történelme már több évtizedre, sőt évszázadra nyúlik vissza. A család 1850 óta foglalkozik borászattal, a bor szeretete és a készítésének fortélyai apáról fiúra öröklődik.
Mára pedig már az ország egyik legismertebb pincészetévé vált, mely boraival nemzetközi sikereket is szép számban ér el.
70 000 bontott téglából kirakott 10 méter mélyen fekvő, 6 boltíves Körpincéjük pedig kivételes élményt nyújt látogatóinak.
Bock József 1981-ben kezdett el önállóan bort készíteni de már 1958 óta kapcsolatban van a szőlővel, hiszen édesapja ekkor vásárolta vissza a Jammertál dűlőben lévő ősi családi birtokot. A „hivatalos” borászkodástól (1991) számítva viszonylag hamar, 1997-ben lett az Év bortermelője. Ezt a kitüntetést számtalan nemzetközi és hazai elismerés előzött meg és követett.
 
A nap zárásaként vacsoránkat a Mandula Étteremben fogyasztjuk el.  Mely a villányi borvidékre jellemző autentikus sváb-, és magyar konyha hagyományaiból eredő, de a mai modern konyhai trendeknek is megfelelő sajátos, egyedi gasztronómiát nyújtja Vendégeinek.
 
3. nap
Vasárnap a reggeli után fakultatív programmal zárjuk a mozgalmas hétvégét.


A szállásról

A négycsillagos CROCUS Gere Bor Hotel Villány szívében, a történelmi pincesor közvetlen közelében található, mely nem csak a wellness szerelmeseinek biztosít felüdülést, hanem gazdagabbak lehetünk Villány, és a borászatuk adta egyedülálló gasztronómiai, és borászati élményeivel is.

Még többet a szálláshelyről linkre kattintva tudhat meg.
Árak

4 főtől 15% kedvezmény a végösszegből!

 
Árak:
2019.05.09-ig: 119.900 Ft helyett 109.900 Ft/fő, (utolsó lehetőség!)
2019.05.10-től: 119.900 Ft/fő.
 
Minden résztvevő az alábbi ajándékban részesül:
8.660 FT ÉRTÉKBEN
a Winelovers Webshop jóvoltából!
 
 

Az ár tartalmazza:

 • a szállást 2 éjszakára (ár 2 fős szoba esetén értendő*) légkondicionált szobákban, 
 • az idegenforgalmi adót
 • kóstolást 4 pincészetnél, 
 • reggelit a hotelben, egy ebédet és két vacsorát a fent felsorolt éttermekben, 
 • transzfert a helyszínek között, 
 • szálláson a kültéri parkoló és a szauna használatát,
 • az ÁFÁ-t,
 • a túraszervezést. 
A le- illetve hazautazás egyénileg történik.
 
 

További fontos információk:

 • A program minimum 22 fő esetén kerül megrendezésre.
 • Maximum létszám 32 fő.
 • Lemondás esetén a túra díja nem visszatérítendő, április 24. előtti lemondás esetén a befizetett összeg felhasználható Winelovers rendezvényekre, illetve Borkollégium tanfolyamokra egyedi egyeztetés alapján.
 • A program az időjárástól függetlenül megrendezésre kerül.
Jelentkezés
Kérjük, töltsd ki az űrlapot, majd kollégánk felveszi veled a kapcsolatot.Jelentkezés elküldése