English sparkling - a pezsgő angolul
Előadó: Bálint László DipWSET, a Borkollégium oktatója, a Winelovers Wine Awards borverseny elnöke
Időpont: 11.00 óra
Jegyár: 10900 Ft
Champagne örök! Valóban az, vagy rövid távon szóhoz jutnak a trónkövetelők is? A klímaváltozás minden esetre eléggé beleavatkozott a tradícióba, ez által a buborékok piacán új szereplőnek nyílt meg a tér, ez pedig az Angol Pezsgő. Pár évvel ezelőtt még gyerekcipőben jártak, most pedig világbajnokság-aranyérmesek. Kóstoljuk meg együtt!
Pincészet |
Tétel |
Évjárat |
Szőlőfajta |
Régió |
Chapel Down |
Brut |
NV |
Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Blanc, Pinot Meunier |
South East / Kent |
Wiston Estate |
Brut |
NV |
Pinot Noir, Pinot Meunier, Chardonnay |
South East / Sussex |
Hambledon |
Classic Cuvée |
NV |
Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier |
Wessex / Hampshire |
Ridgeview |
Bloomsbury Sparkling |
NV |
Pinot Noir, Pinot Meunier, Chardonnay |
South East / Sussex |
Coates and Seely |
Brut |
NV |
Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier |
Wessex / Hampshire |
Nytimber |
Classic Cuvée |
NV |
Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir |
South East / Sussex |
Langham |
Blanc de Blancs |
2017 |
Chardonnay |
Wessex / Dorset |
Windsor Great Park |
Windsor Great Park Sparkling |
2016 |
Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier |
Thames Valley & The Chilterns / Berkshire |
Davenport |
Limney Estate Sparkling |
2015 |
Pinot Noir, Auxerrois |
South East / Sussex |
- Tételszám: 9 db
- Kóstolási mennyiség: 0,4 dl / tétel
- Időtartam: 75 perc
- Maximum létszám: 35 fő
A változás jogát fenntartjuk!
Riesling of the world
Előadó: Fóti Gyula, Okleveles Sommelier, WSET Advanced, BOLS Academy sommelier oktató
Időpont: 13.00 óra
Jegyár: 10900 Ft
A rizling szó hallatán sokaknak sok minden jut eszébe. Savas, édes, petrolos, gyümölcsös, német, osztrák. Nos ez mind igaz is lehet, de mitől ilyen sokszínű ez a fajta? Járjuk körbe a világot és kóstoljuk meg együtt a Rieslingeket 3 földrész 8 országának 9 borával!
Pincészet |
Tétel |
Évjárat |
Ország |
Régió |
CZURDA |
Rizling - Ha szárazon szereted |
2021 |
Magyarország |
Pannonhalma |
CZURDA |
Riesling - Édes kísértés |
2021 |
Magyarország |
Pannonhalma |
Chateau Bela Egon Muller |
Riesling |
2017 |
Szlovákia |
Juznoslovenska |
Rudi Pichler |
Riesling Achleithen Smaragd |
2021 |
Ausztria |
Wachau |
Kloster Eberbach |
Steinberger Riesling |
2017 |
Németország |
Rheingau |
Domaine Zind-Humbrecht |
Riesling Grand Cru Rangen de Thann Clos Saint Urbain |
2018 |
Franciország |
Elzász |
Chateau Ste. Michelle |
Eroica Riesling |
2021 |
USA |
Washington |
Grosset |
Polish Hill Riesling |
2022 |
Ausztrália |
Clare Valley |
Rippon |
Mature Vine Riesling |
2020 |
Új-Zéland |
Central Otago |
- Tételszám: 9 db
- Kóstolási mennyiség: 0,4 dl / tétel
- Időtartam: 75 perc
- Maximum létszám: 35 fő
A változás jogát fenntartjuk!
Ecstasy of GOLD - Hogyan nyerjek aranyérmet egy nemzetközi borversenyen?
Előadó: Bálint László DipWSET, a Borkollégium oktatója, a Winelovers Wine Awards borverseny elnöke
Időpont: 15.00 óra
Jegyár: 10900 Ft
A borászok álma: aranyérmet nyerni egy elismert borversenyen. De vajon milyen tényezők szükségesek ahhoz, hogy egy bor valóban megérdemelje az aranyérmet? Hogyan bírál egy nemzetközi szinten elismert borszakértő? Melyek azok az ismérvek a borban, amelyek az arany felé billentik a bírálót? Ezekre ad választ mesterkurzusunk.
Az előadás szerkezete:
- Bevezetés
- Mitől lesz egy bor Aranyérmes?
- Tasting for quality! Hogyan kóstoljuk magabiztosan a minőségre?
- A 4 elemű BLIC rendszer kiterjesztése 11 tényezőre. Jennifer Simonetii-Bryan MW modellje, az ún. FBLIICCATTT
a FBLIICCATTT az alábbi 11 angol kifejezés kezdőbetűjéből álló betűszó: finesse-balance-length-integration-intensity-complexity-concentration-agebility-typicity (variety)- typicity (origin)-typicity (style)
- Kóstolás a Toszkán minőségi vörösbor piramis alapján 6 tétel borral, az elméleti háttér gyakorlati szemléltetése céljából
Chianti DOCG
Chianti Rufina DOCG
Chianti Classico DOCG
Chianti Classico Riserva DOCG
Chianti Classico DOCG Gran Selezione
Brunello de Montalcino DOCG
- Kérdések & Válaszok
Pincészet |
Tétel |
Évjárat |
Szőlőfajta |
Ország |
Régió |
Eredetvédelmi kategória |
Frescobaldi - Tenuta di Castiglioni |
Chianti Castiglioni |
2021 |
Sangiovese (90%), Merlot (10%) |
Olaszország |
Toszkána |
Chianti DOCG |
Frescobaldi - Tenuta di Castiglioni |
Castello di Nipozzano Chianti Rufina Riserva |
2020 |
Sangiovese |
Olaszország |
Toszkána |
Chianti Rufina DOCG |
Frescobaldi - Tenuta Perano |
Chianti Classico |
2020 |
Sangiovese |
Olaszország |
Toszkána |
Chianti Classico DOCG |
Frescobaldi - Tenuta Perano |
Chianti Classico Riserva |
2017 |
Sangiovese, Merlot |
Olaszország |
Toszkána |
Chianti Classico Riserva DOCG |
Frescobaldi - Tenuta Perano |
Chianti Classico Gran Selezione Rialzi |
2017 |
Sangiovese |
Olaszország |
Toszkána |
Chianti Classico Gran Selezione DOCG |
Frescobaldi - Luce della Vite |
Brunello di Montalcino Luce |
2017 |
Sangiovese |
Olaszország |
Toszkána |
Brunello di Montalcino DOCG |
- Tételszám: 6 db
- Kóstolási mennyiség: 0,4 dl / tétel
- Időtartam: 75 perc
- Maximum létszám: 70 fő
- A kurzus célcsoportját elsősorban a kiállító borászatok képviselői (borászatonként 1 fő jelentkezése lehetséges) és borszakmai szereplők jelentik. Vendégeink számára jelentkezés 2024. február 1-től lehetséges! Kiállító borászatok és borszakmai szereplők jelentkezését az info@winelovers.hu címen, valamint értékesítő kollégáinknál fogadjuk.
A változás jogát fenntartjuk!
Napa Valley Cabernet Sauvignon - Vintage 2019
Előadó: Harmath Csaba, a Borkollégium oktatója
Időpont: 17.00 óra
Jegyár: 12900 Ft
Pincészet |
Tétel |
Évjárat |
Szőlőfajta |
Sub-AVA |
Duckhorn Vineyards |
Napa Valley Cabernet Sauvignon |
2019 |
Cabernet Sauvignon (83%), Merlot (13%), Cabernet Franc (2%), Petit Verdot (2%) |
Stag’s Leap District, Howell Mountain |
Trifecta Wines – Nyárády Family |
Napa Valley Cabernet Sauvignon |
2019 |
Cabernet Sauvignon (100%) |
Howell Mountain, St. Helena, Yountville, Coombsville |
Robert Mondavi |
Oakville Cabernet Sauvignon |
2019 |
Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Cabernet Franc, Malbec |
Oakville |
Hess |
Mount Veeder Napa Valley Cabernet Sauvignon |
2019 |
Cabernet Sauvignon, Malbec |
Mount Veeder |
Stag's Leap Wine Cellars |
Artemis Cabernet Sauvignon |
2019 |
Cabernet Sauvignon (99,5%), Cabernet Franc (0,5%) |
Stags Leap District |
Dominus Estate |
Napanook |
2019 |
Cabernet Sauvignon (90%), Cabernet Franc (6%), Petit Verdot (4%) |
Yountville |
Far Niente |
Cabernet Sauvignon |
2019 |
Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Cabernet Franc |
Oakville, Calistoga, Oak Knoll, St. Helena, Stags Leap, Diamond Mountain, Yountville |
Beaulieu Vineyard |
Georges de Latour Privat Reserve |
2019 |
Cabernet Sauvignon, Petit Verdot |
Rutherford |
- Tételszám: 8 db
- Kóstolási mennyiség: 0,4 dl / tétel
- Időtartam: 75 perc
- Maximum létszám: 35 fő
A változás jogát fenntartjuk!
Muzeális aszú - 1940-től 83-ig
Előadó: Ripka Gergely
Időpont: 19.00 óra
Jegyár: 19900 Ft
A Winelovers Grand mesterkurzusai közt szinte mindig van aszús tematika, de idén igyekeztünk még egyet csavarni rajta. Különleges időutazásban lesz része annak, aki április 6-án velünk tart: a borvilágban csak nagyon kevés olyan bortípus van, mely képes visszaröpíteni minket akár évtizedekkel is az időben. A tokaji aszú ilyen. Ha pedig Grand, akkor a Grand Tokaj jóvoltából újraélhetjük egy pár percre az 1956-os évjáratot, a legendás 1972-es szüretet, és olyan kiugró esztendők is a pohárba kerülnek, mint 1983, friss klasszisokként, 2013 és 2017 is! A csodás borokat a tavaly megjelent AszúGlass-ból lehet majd megkóstolni. Aki pedig az évjáratok borminőségei közt elkalauzol minket, nem más mint Ripka Gergely (a díjnyertes TokajKalauz szerzője).
Pincészet |
Tétel |
Évjárat |
Szőlőfajta |
Alkohol |
Extrakt (g/l) |
Maradékcukor (g/l) |
Sav (g/l) |
Grand Tokaj |
Terroir Selection 5 puttonyos aszú |
2017 |
furmint, zéta, kabar, kövérszőlő, hárslevelű, sárgamuskotály |
10,50% |
237,9 |
183,9 |
8,04 |
Grand Tokaj |
Terroir Selection Szarvas aszú |
2013 |
furmint |
9,10% |
277 |
214 |
8,6 |
Grand Tokaj |
Museum Collection 5 Puttonyos Aszú |
1983 |
furmint, zéta, kabar, kövérszőlő, hárslevelű, sárgamuskotály |
12,79% |
189,2 |
138 |
9,8 |
Grand Tokaj |
Museum Collection Eszencia |
1972 |
furmint, zéta, kabar, kövérszőlő, hárslevelű, sárgamuskotály |
5,90% |
518,4 |
442 |
12,3 |
Grand Tokaj |
Museum Collection Aszúeszencia |
1963 |
furmint, zéta, kabar, kövérszőlő, hárslevelű, sárgamuskotály |
14,26% |
263 |
203 |
8,95 |
Grand Tokaj |
Museum Collection 5 Puttonyos Aszú |
1956 |
furmint, zéta, kabar, kövérszőlő, hárslevelű, sárgamuskotály |
12,71% |
182,1 |
130 |
8,15 |
Grand Tokaj |
Museum Collection 6 Puttonyos Aszú |
1940 |
Tokajban engedélyezett fajták |
12,70% |
204,6 |
150 |
7,5 |
- Tételszám: 2 forgalmi és 5 muzeális tétel
- Kóstolási mennyiség: 0,2 dl / tétel
- Időtartam: 75 perc
- Maximum létszám: 50 fő
A változás jogát fenntartjuk!