Mesterkurzusok
A mesterkurzus jegyek csak a rendezvényre váltott belépőjeggyel együtt érvényesek. A változtatás jogát fenntartjuk!

Mesterkurzus tematika:

English sparkling - a pezsgő angolul

Riesling of the world

Ecstasy of GOLD - Hogyan nyerjek aranyérmet egy nemzetközi borversenyen?

Napa Valley Cabernet Sauvignon - Vintage 2019

Muzeális aszú - 1940-től 83-ig

English sparkling - a pezsgő angolul
Előadó: Bálint László DipWSET, a Borkollégium oktatója, a Winelovers Wine Awards borverseny elnöke
Időpont: 11.00 óra
Jegyár: 10900 Ft

Champagne örök! Valóban az, vagy rövid távon szóhoz jutnak a trónkövetelők is? A klímaváltozás minden esetre eléggé beleavatkozott a tradícióba, ez által a buborékok piacán új szereplőnek nyílt meg a tér, ez pedig az Angol Pezsgő. Pár évvel ezelőtt még gyerekcipőben jártak, most pedig világbajnokság-aranyérmesek. Kóstoljuk meg együtt!
 

Pincészet Tétel Évjárat Szőlőfajta Régió
Chapel Down Brut NV Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Blanc, Pinot Meunier South East / Kent
Wiston Estate Brut NV Pinot Noir, Pinot Meunier, Chardonnay South East / Sussex
Hambledon Classic Cuvée NV Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier Wessex / Hampshire
Ridgeview Bloomsbury Sparkling NV Pinot Noir, Pinot Meunier, Chardonnay South East / Sussex
Coates and Seely Brut NV Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier Wessex / Hampshire
Nytimber Classic Cuvée NV Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir South East / Sussex
Langham Blanc de Blancs  2017 Chardonnay Wessex / Dorset
Windsor Great Park Windsor Great Park Sparkling 2016 Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier  Thames Valley & The Chilterns / Berkshire
Davenport Limney Estate Sparkling 2015 Pinot Noir, Auxerrois South East / Sussex
 
  • Tételszám: 9 db
  • Kóstolási mennyiség: 0,4 dl / tétel
  • Időtartam: 75 perc
  • Maximum létszám: 35 fő
A változás jogát fenntartjuk!


Riesling of the world
Előadó: Fóti Gyula, Okleveles Sommelier, WSET Advanced, BOLS Academy sommelier oktató
Időpont: 13.00 óra
Jegyár: 10900 Ft
 
A rizling szó hallatán sokaknak sok minden jut eszébe. Savas, édes, petrolos, gyümölcsös, német, osztrák. Nos ez mind igaz is lehet, de mitől ilyen sokszínű ez a fajta? Járjuk körbe a világot és kóstoljuk meg együtt a Rieslingeket 3 földrész 8 országának 9 borával!

Pincészet Tétel Évjárat Ország Régió
CZURDA Rizling - Ha szárazon szereted 2021 Magyarország Pannonhalma
CZURDA Riesling - Édes kísértés 2021 Magyarország Pannonhalma
Chateau Bela Egon Muller Riesling 2017 Szlovákia Juznoslovenska
Rudi Pichler  Riesling Achleithen Smaragd 2021 Ausztria Wachau
Kloster Eberbach Steinberger Riesling  2017 Németország Rheingau
Domaine Zind-Humbrecht  Riesling Grand Cru Rangen de Thann Clos Saint Urbain 2018 Franciország Elzász
Chateau Ste. Michelle  Eroica Riesling 2021 USA Washington
Grosset Polish Hill Riesling 2022 Ausztrália Clare Valley
Rippon Mature Vine Riesling 2020 Új-Zéland Central Otago
 
  • Tételszám: 9 db
  • Kóstolási mennyiség: 0,4 dl / tétel
  • Időtartam: 75 perc
  • Maximum létszám: 35 fő
A változás jogát fenntartjuk!


Ecstasy of GOLD - Hogyan nyerjek aranyérmet egy nemzetközi borversenyen?
Előadó: Bálint László DipWSET, a Borkollégium oktatója, a Winelovers Wine Awards borverseny elnöke
Időpont: 15.00 óra
Jegyár: 10900 Ft
 
A borászok álma: aranyérmet nyerni egy elismert borversenyen. De vajon milyen tényezők szükségesek ahhoz, hogy egy bor valóban megérdemelje az aranyérmet? Hogyan bírál egy nemzetközi szinten elismert borszakértő? Melyek azok az ismérvek a borban, amelyek az arany felé billentik a bírálót? Ezekre ad választ mesterkurzusunk.
 
Az előadás szerkezete:
 
- Bevezetés
- Mitől lesz egy bor Aranyérmes?
- Tasting for quality! Hogyan kóstoljuk magabiztosan a minőségre?
- A 4 elemű BLIC rendszer kiterjesztése 11 tényezőre. Jennifer Simonetii-Bryan MW modellje, az ún. FBLIICCATTT
a FBLIICCATTT az alábbi 11 angol kifejezés kezdőbetűjéből álló betűszó: finesse-balance-length-integration-intensity-complexity-concentration-agebility-typicity (variety)- typicity (origin)-typicity (style)
 
- Kóstolás a Toszkán minőségi vörösbor piramis alapján 6 tétel borral, az elméleti háttér gyakorlati szemléltetése céljából
Chianti DOCG
Chianti Rufina DOCG
Chianti Classico DOCG
Chianti Classico Riserva DOCG
Chianti Classico DOCG Gran Selezione
Brunello de Montalcino DOCG
- Kérdések & Válaszok

Pincészet Tétel Évjárat Szőlőfajta Ország Régió Eredetvédelmi kategória
Frescobaldi - Tenuta di Castiglioni Chianti Castiglioni 2021 Sangiovese (90%), Merlot (10%) Olaszország Toszkána Chianti DOCG
Frescobaldi - Tenuta di Castiglioni Castello di Nipozzano Chianti Rufina Riserva 2020 Sangiovese Olaszország Toszkána Chianti Rufina DOCG
Frescobaldi - Tenuta Perano Chianti Classico 2020 Sangiovese Olaszország Toszkána Chianti Classico DOCG
Frescobaldi - Tenuta Perano Chianti Classico Riserva 2017 Sangiovese, Merlot Olaszország Toszkána Chianti Classico Riserva DOCG
Frescobaldi - Tenuta Perano Chianti Classico Gran Selezione Rialzi 2017 Sangiovese Olaszország Toszkána Chianti Classico Gran Selezione DOCG
Frescobaldi - Luce della Vite Brunello di Montalcino Luce 2017 Sangiovese Olaszország Toszkána Brunello di Montalcino DOCG
 
  • Tételszám: 6 db
  • Kóstolási mennyiség: 0,4 dl / tétel
  • Időtartam: 75 perc
  • Maximum létszám: 70 fő
  • A kurzus célcsoportját elsősorban a kiállító borászatok képviselői (borászatonként 1 fő jelentkezése lehetséges) és borszakmai szereplők jelentik. Vendégeink számára jelentkezés 2024. február 1-től lehetséges! Kiállító borászatok és borszakmai szereplők jelentkezését az info@winelovers.hu címen, valamint értékesítő kollégáinknál fogadjuk.
A változás jogát fenntartjuk!
 


Napa Valley Cabernet Sauvignon - Vintage 2019
Előadó: Harmath Csaba, a Borkollégium oktatója
Időpont: 17.00 óra
Jegyár: 12900 Ft
Pincészet Tétel Évjárat Szőlőfajta Sub-AVA
Duckhorn Vineyards Napa Valley Cabernet Sauvignon 2019 Cabernet Sauvignon (83%),  Merlot (13%), Cabernet Franc (2%), Petit Verdot (2%) Stag’s Leap District, Howell Mountain
Trifecta Wines – Nyárády Family Napa Valley Cabernet Sauvignon 2019 Cabernet Sauvignon (100%) Howell Mountain, St. Helena, Yountville, Coombsville
Robert Mondavi Oakville Cabernet Sauvignon 2019 Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Cabernet Franc, Malbec Oakville
Hess Mount Veeder Napa Valley Cabernet Sauvignon 2019 Cabernet Sauvignon, Malbec Mount Veeder
Stag's Leap Wine Cellars Artemis Cabernet Sauvignon 2019 Cabernet Sauvignon (99,5%), Cabernet Franc (0,5%) Stags Leap District
Dominus Estate Napanook 2019 Cabernet Sauvignon (90%), Cabernet Franc (6%), Petit Verdot (4%) Yountville
Far Niente Cabernet Sauvignon 2019 Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Cabernet Franc Oakville, Calistoga, Oak Knoll, St. Helena, Stags Leap, Diamond Mountain, Yountville
Beaulieu Vineyard Georges de Latour Privat Reserve 2019 Cabernet Sauvignon, Petit Verdot Rutherford
 
  • Tételszám: 8 db
  • Kóstolási mennyiség: 0,4 dl / tétel
  • Időtartam: 75 perc
  • Maximum létszám: 35 fő
A változás jogát fenntartjuk!


Muzeális aszú - 1940-től 83-ig
Előadó: Ripka Gergely
Időpont: 19.00 óra
Jegyár: 19900 Ft
A Winelovers Grand mesterkurzusai közt szinte mindig van aszús tematika, de idén igyekeztünk még egyet csavarni rajta. Különleges időutazásban lesz része annak, aki április 6-án velünk tart: a borvilágban csak nagyon kevés olyan bortípus van, mely képes visszaröpíteni minket akár évtizedekkel is az időben. A tokaji aszú ilyen. Ha pedig Grand, akkor a Grand Tokaj jóvoltából újraélhetjük egy pár percre az 1956-os évjáratot, a legendás 1972-es szüretet, és olyan kiugró esztendők is a pohárba kerülnek, mint 1983, friss klasszisokként, 2013 és 2017 is! A csodás borokat a tavaly megjelent AszúGlass-ból lehet majd megkóstolni. Aki pedig az évjáratok borminőségei közt elkalauzol minket, nem más mint Ripka Gergely (a díjnyertes TokajKalauz szerzője).

Pincészet Tétel Évjárat Szőlőfajta Alkohol Extrakt (g/l)  Maradékcukor (g/l) Sav (g/l)
Grand Tokaj Terroir Selection 5 puttonyos aszú 2017 furmint, zéta, kabar, kövérszőlő, hárslevelű, sárgamuskotály 10,50% 237,9 183,9 8,04
Grand Tokaj Terroir Selection Szarvas aszú 2013 furmint 9,10% 277 214 8,6
Grand Tokaj Museum Collection 5 Puttonyos Aszú 1983 furmint, zéta, kabar, kövérszőlő, hárslevelű, sárgamuskotály 12,79% 189,2 138 9,8
Grand Tokaj Museum Collection Eszencia  1972 furmint, zéta, kabar, kövérszőlő, hárslevelű, sárgamuskotály 5,90% 518,4 442 12,3
Grand Tokaj Museum Collection Aszúeszencia  1963 furmint, zéta, kabar, kövérszőlő, hárslevelű, sárgamuskotály 14,26% 263 203 8,95
Grand Tokaj Museum Collection 5 Puttonyos Aszú  1956 furmint, zéta, kabar, kövérszőlő, hárslevelű, sárgamuskotály 12,71% 182,1 130 8,15
Grand Tokaj Museum Collection 6 Puttonyos Aszú  1940 Tokajban engedélyezett fajták 12,70% 204,6 150 7,5
 
  • Tételszám: 2 forgalmi és 5 muzeális tétel
  • Kóstolási mennyiség: 0,2 dl / tétel
  • Időtartam: 75 perc
  • Maximum létszám: 50 fő
A változás jogát fenntartjuk!