Badacsonyi bortúra - BETELT

2019. október 18-20.

BadacsonyA rendezvényről
Badacsonyi borvidék Magyarország egyik legszebb történelmi borvidéke, mely szinte minden érzékszervünknek gyönyörűséget okoz, hiszen a jó borok mellé a táj szépsége, a Balaton kéklő vize és a magasodó tanúhegyek is párosulnak.
Már a Balaton közelsége is különleges adottságokkal ruházza fel, de a talaj, a hegyet alkotó bazalt az, ami unikálissá teszi a világ bortérképén. Misztikum és zarándokhely minden borszerető ember számára, régi magyar fajták és nemes gondolatok lelőhelye.
 
Csatlakozzon hozzánk és fedezzük fel együtt Magyarország kedvenc borvidékének csodáit!
 

Tervezett program:

1. nap
Érkezés 13 órától a Hotel Bonvino Wine & Spa-hoz, szobák elfoglalása.
 
Bortúránk első állomása a Hegymagason található Szászi Birtok, ahol a páratlan kilátás és a birtok megismerése mellett egy 5 tételes borkóstoló keretein belül, megismerhetjük a környék és a borászat kiemelt fajtáit, borait.
Szászi Endre 16 hektáros birtokán ökológiai gazdálkodással művelt; kézzel metszett, válogatott és szüretelt szőlőből készített; spontán fermentációjú borokat kínál.
Dűlő-szelektált borok, kései és különleges szüretek a Badacsonyi és Balaton-felvidéki borvidék környező lejtőiről származnak.
 
 
A pénteki napot Váli Péter birtokán folytatjuk, ahol 7 tételes borsorunk mellett kemencében sült vacsoránkat is elfogyasztjuk.
Váli Péter 2000-ben valósította meg álmát, a Badacsonyörsi birtokát, ahol otthonos környezet, finom borok, organikusan művelt szőlők, friss helyi alapanyagok, házi és környékbeli sajtok, sonkák, szalámik várják a betérőket.
A birtok tételei stílusosak és karakteresek, a választék a könnyű fehértől a vörösig terjed. Az alap borok és a komolyabb tételek egyaránt sajátos hangvételűek: egyszerre fejezik ki a badacsonyi jelleget, a vulkanikus terroirt és a helyi fajtát.
 
2. nap
Szombaton délelőtt szabadprogramokból választhatnak a résztvevők, kipróbálhatják a kiadós reggeli után a szálloda wellness részlegét, mely arra hivatott, hogy teljes testi-lelki feltöltődést kínáljon vendégeink számára.
Kora délután pedig egy különleges izgalomban lesz részünk, hegyi taxikkal veszünk részt egy kisebb kalandban.
Nyitott terepjárókkal ismerhetjük meg a helyi dűlőket és gyönyörködhetünk a lenyűgözően csodálatos panorámában.
A szombati túra utolsó állomása a Laposa birtok lesz, ahol 6 tételes borsorral és hidegtállal várnak minket.
A Laposa birtok Badacsony egyik legismertebb borászata, alapvetően fehérborokat készít, a Badacsonyi borvidékre jellemző, tradicionális, helyi szőlőfajtákkal dolgozik.
Boraikban– amelyeknek intenzitását és tisztaságát korszerű technológiák alkalmazása adja – megmutatkoznak a bazalthegyek szépségei.
Borsorunk révén pedig a könnyed gyümölcsösebb boroktól eljuthatunk a komplexebb, termőhelyre jellemző ásványos, elegáns tételekig, közben élvezve a páratlan kilátást a Balatonra.
 
 
Programunkat a Borbély család, pincészeténél folytatjuk 8 bor kóstolásával és vacsorával.
A Borbély Családi Pincészetet több generációs családi hagyományú szőlőtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapították újjá 1996-ban. A 23 hektáros birtokon a borvidékre jellemző, kiváló szőlőfajtákkal, kiemelkedő dűlőikkel, a modern és tradicionális technológiák segítségével törekszenek a frissebb stílusútól az egyedi, minerális ízvilágú, tartalmas borok termelésére.
 
3. nap
Vasárnap a reggeli után fakultatív programmal zárjuk a mozgalmas hétvégét.

A szállásról

A Hotel Bonvino Wine & Spa Magyarország első borszállodájaként egyedi programkínálattal és élményelemekkel várja a magyar tenger szerelmeseit. Badacsony központjában található szállodát színes szolgáltatásai teszik teljessé: a borkultúrát megelevenítő kényelmes design szobák, a 450 négyzetméteres wellnessrészleg számtalan masszázsvariációval és izgalmas szaunafelöntésekkel.

Még többet a szálláshelyről az alábbi weboldalon tudhat meg.

Jegyárak

Teljes árú jegy

119.900 Ft/fő

Az ár tartalmazza:

a szállást 2 éjszakára (ár 2 fős szoba esetén értendő*) légkondicionált szobákban, wellness használattal,
az idegenforgalmi adót,
kóstolást 4 pincészetnél, 
reggelit a hotelben, egy ebédet és két vacsorát a fent felsorolt éttermekben, 
transzfert a helyszínek között, 
az ÁFÁ-t,
a túraszervezést. 

A le- illetve hazautazás egyénileg történik!

 

További fontos információk:

A program minimum 18 fő esetén kerül megrendezésre.
Maximum létszám 30 fő
Lemondás esetén a túra díja nem visszatérítendő, október 05. előtti lemondás esetén a befizetett összeg felhasználható Winelovers rendezvényekre illetve Borkollégium tanfolyamokra egyedi egyeztetés alapján.
A program az időjárástól függetlenül megrendezésre kerül

Jegyrendelés