Winelovers Tokaji Bortúra

2018. szeptember 14-16. Tarcal/Mád

Programok

Tokaj-Hegyalja 2002 óta a világörökség része. A lenyűgözően szép természeti környezet, az évszázados történelmi, kulturális és borkészítési hagyományok és a dinamikus fejlődés mind a borok minősége, mind pedig a gasztronómia és vendéglátás terén kihagyhatatlan úticéllá teszik ezt a borvidéket. Tokaj-Hegyalja pincéiben a borvidék mikroklímájának és talaja változatosságának köszönhetően a világhírű tokaji aszú mellett számos egyedi, karakteres, a termőhelyi sajátosságokat hűen tükröző bort találhatunk.

Csatlakozzon hozzánk és fedezzük fel együtt Magyarország kedvenc borvidékének csodáit!

 

Tervezett Program: 

 

1. nap
 
Érkezés 14:00-től a Gróf Degenfeld Kastélyszállóhoz****, szobák átvétele.
15:00-kor gyülekező, indulás együtt Tarcal egyik népszerű pincészetéhez, a Basilicus Szőlőbirtokhoz, ahol egy rövid pincelátogatás után egy 6 tételes borkóstolón veszünk részt.
A kóstolót vacsora követi a Kastélyszállóban, majd vacsora után a Gróf Degenfeld Borászatot ismerjük meg egy 5 tételes kóstolón keresztül. 
 
A Gróf Degenfeld család több mint százötven éves hagyomány alapján 1994-ben élesztette újjá hegyaljai szőlőbirtokát. A borok készítése során a természet szeretete, a hagyományok tisztelete és a modern technológia ötvözése vezérli őket. Főborászuk kezei alól a borvidék vezető szőlőfajtáit – a furmintot, hárslevelűt és sárgamuskotályt – tiszta stílusban bemutató fajtaborok, valamint tokaji édes borkülönlegességek kerülnek ki.
 
2. nap

Szombaton délelőtt izgalmas szabadprogramokból választhatnak a résztvevők, majd 11:00-kor Mádra kirándulunk, ahol először Holdvölgy pincészetnél egy 6 tételes kóstolósorral kezdünk.

A  program érdekessége, hogy a kóstolásra szánt palackokat elrejtik a pincelabirintusban, és ezeket együtt keressük meg egy térkép segítségével. A keresés közben pedig érdekes tudnivalókat hallhatunk a pince létrejöttéről, történetéről, a falakat alkotó kőzetekről, a mádi bortermelés kezdeteiről, a tokaji bor- és szőlőfajtákról, valamint a HOLDVÖLGY filozófiájáról és bormárkáiról.
A HOLDVÖLGY pincerendszer Mád leghosszabb pincerendszere, több száz éves múltra tekint vissza, az első járatokat több mint 500 éve alakították ki elődeink.
 
 
A programot egy kiadós ebéddel folytatjuk az Első Mádi Borházban, majd a Szent Tamás Pincészetnél várnak minket egy szintén 6 tételes kóstolóra.
 
Az Első Mádi Borház az első olyan intézmény, amely igyekszik összefogni és méltó környezetben bemutatni a mádi borászatok munkájának lényegét, azaz a hitét a mádi dűlők különleges fekvéseiben, az ásványoktól duzzadó talajban, a szigorú terméskorlátozásban, a kemény munkában és a baráti összefogásban. A csodás borokat a régió alapanyagait is felhasználó sokszínű bisztrókonyha kíséri. 
 
A Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet főborásza ifjabb Szepsy István, 18. generációs borász, irányításával 25 dűlőben dolgoznak. A pincészet elsődleges céja, hogy különleges termőhelyi adottságokat kifejező, magas minőséget és egyediséget képviselő borokat készítsen, úgy, hogy méltó legyen a mádi termelői filozófiához. 
 
Végül a nap zárásaként a Percze Étteremben költjük el a vacsorát.
 
A Percze Étterem Mád egyik történelmi első osztályú dűlőjének, a Perczének az oldalában helyezkedik el  ahol egyedi gasztronómiával, Szepsy borokkal, a településre és a dűlőkre néző egyedi kilátással és vidéki vendégszeretettel várják a látogatókat.  Szezonális étlapjaikat saját tenyészetből származó alapanyagaik: tiszaladányi gazdaságukból szabadtartású magyar tarka marha- és borjúhús, mádi területeinkről kecske-, bárány- és vadhús színesítik.
 
3. nap

Vasárnap a reggeli után egy kis közös programmal zárjuk a mozgalmas hétvégét.
 
A fenti programpontokon kívül további extra programokkal, játékos ismertetőkkel készülünk, szakmai kísérőnk pedig Vancsik Ivett (nemzetközi borakademikus, Vinoport főszerkesztő, Borkollégium oktató), akitől mélyebben megismerhetjük a borvidék rejtelmeit.

A szállásról

A Gróf Degenfeld Kastélyszálló a világhírű tokaji borvidék egyik központjában, Tarcalon található, a Degenfeld szőlőbirtok területén. A birtok parkjának közepén található az egykori kúriából kialakított 4 csillagos, légkondicionált kastélyszálló, melyben a korhű szalon és könyvtárterem igazi XIX. századi miliőt idéz.
Még többet a szálláshelyről a hotel weboldalára kattintva tudhat meg.
Árak

Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 6.

Ár: 79.900 Ft/fő  MEGTELT
 

Az ár tartalmazza:

 • a szállást 2 éjszakára (ár 2 fős szoba esetén értendő*) légkondicionált szobákban, 
 • az idegenforgalmi adót
 • kóstolást 4 pincészetnél, 
 • reggelit a hotelben, egy ebédet és két vacsorát a fent felsorolt éttermekben, 
 • transzfert a helyszínek között, 
 • szálláson a kültéri parkoló, szauna, szabadtéri medence és teniszpálya használatát
 • az ÁFÁ-t
 • a túraszervezést. 
* egyágyas felár 11 500 Ft/éj, pótágyra is van lehetőség.
A le- illetve hazautazás egyénileg történik.
 
 

További fontos információk:

 • A program minimum 10 fő esetén kerül megrendezésre
 • Maximum létszám 30 fő
 • Lemondás esetén a túra díja nem visszatérítendő, augusztus 24. előtti lemondás esetén a befizetett összeg felhasználható Winelovers rendezvényekre illetve Borkollégium tanfolyamokra egyedi egyeztetés alapján
 • A szállás szobái változatos elrendezésűek, ezért nem garantálható, hogy minden résztvevő ugyanolyan szobában nyer elhelyezést.
 • A program az időjárástól függetlenül megrendezésre kerül
Jelentkezés
Kérjük, töltsd ki az űrlapot, majd kollégánk felveszi veled a kapcsolatot.Jelentkezés elküldése