Magyarország sokat köszönhet a vulkáni tevékenységeknek; nem csak a természetes melegvízű fürdőket, hanem vulkanikus borokat is. Ezeknél a boroknál a közös nevező a vulkanikus talaj, ami a magyar borvidékek közül főként a Badacsony, Somló, Tokaj-Hegyalja és a Mátra területein jellemző. Az itt készült tételek roppant változatosak is lehetnek, mivel az alapanyag, a technológia és az érlelés is jelentős különbségeket mutathat. Mindeközben viszont vannak közös jellemzőik is: a vulkanikus bor inkább ásványos, kevésbé gyümölcsös, de sűrű, üdítően friss, finoman sós és életerős. Ismerkedjünk meg velük együtt egy kóstoló keretében!
Belépő tartalmazza:
- izgalmas helyszín, jó társaság, remek hangulat
- 50 bor kóstolása, találkozás a borászokkal
- vacsorafalatok
- Szigetközi víz
- értékes tombolanyeremények
Pohárbérlés: 1000 Ft/db